Ццц, а јас отпосле сфатив дека не е целосно зошто го прекинав на пола месец октомври и уште два месеци ми следува пола породилно да ми исплаќаат. Ми имаат исплатено само за пола октомври
Здр мамички имам едно прашанје. Имам поднесено за трето дете сопругот е невработен ја со минимална плата од 15.115ден на ден 16.10.2021 во социјално поднесов документи , беше комисијата ја поминав но добив решение дека сум одбиена поради тоа што,последни три месеци пред породуванје ја имам надминато минималната плата.А нормално си зимам минимална плата законски несмеам помалце да земам мисленје ќе може ако пуштам жалба дали би добила
Јас па да ви кажам дека вчера дојдов да проверам дали има пуштено ноемвриско породилно, а месецот не поминат Минатиот месец рано ми пуштија, а и блек фрајдејов ме сроза
Da ne znae nekoja koga ke ni pustat isplata za mesec noemvri? So toa sto minatiot mesec ni pustija porano
Породена 15 октомври, поднесено 20 ноември,на 28 ноември веќе направена исплата за половина месец октомври, толку брзо дури да не ти се верува. Сега чекаме исплата за ноември.