Здраво имам отворено породилно од 22.11 а се породив на 25.11 што е следен чекор да ги известам на работа и потоа кој документи каде се поднесуваат?
Треба од кај матичниот гинеколог да земеш иср образец-боледување и заедно со изводот од бебето да ги однесеш на работа, па тие ќе ги комплетираат документите и ќе ги поднесат во Фзо.
Kako ke im tekne, imaat grupi Da, pa preeska vidov. A posle neraboten, nema sansi da pustat, pa ni ostanuva petok.
Јас се излажав за октомври, ми имаат исплатено само пола месец. На средина на октомври го прекинав породилното, за втората половина од октомври и до крај на породилно треба да земам 50%. Се е во ред и решение ми стигна уште пред месец и пол. Но, исплатено ми е само до делот кога земав 100% Проверено во фонд се е во ред со домументите. Што можам да направам, каде да се обратам? Претходниот пат пишав до Ангела кога ќе пуштат продилно, ми пиша дека во подрачната во Битола треба да си прашвам. А овде е се ок.
Devojki bebe ke polni Sega na 12ti 5meseci.Na 1 vi go prekinav porodilnoto, dadov otkaz i počnav so nova rabota. Nekolku luge mi kazaa demek me sleduva pak da si zimam porodilno, mene toa ne mi se veruva, deka rabotam. Iskustvo??
Ti sledi 50% porodilno se dodeka trebalo da to trae. Valjda se podnesuvs nesto rasprsaj si se. Toa sto si smenila firma ne treba da e problem ako nemalo prekin vo stazot. Znaci do kraj na porodilnoto zimas 50% od fondot i novata plata kolky sto ti e dogovorena
Јас прееска се јавив да прашам ми рекоа ќе имало денес, да си следиме на сметка. Дали сакаше да ме откачи не знам.