кога поднесовте прв пат , за колку време зедовте прва плата? јас ум од ноември на породилно когс да очекувам ?
@stevemila @IRBBB јас поднесував документи за прекин на породилното. Има еден образец кој се пополнува, го има и на страната на фондот мислам, мене од работа ми го пуштија, изјава пишана моја на која дата го прекинувам породилното и кога почнувам да работам и потврда од работа на која дата се вратив на работа. Мислам дека тоа беше се од документи. Но ете, за половината на октомври не ми е исплатено 50% породилно сеуште, како и за ноември. На 13 декември ми завршува официјално породилното. Не знам кога планираат да исплатат, а решение многу брзо ми стигна дома.
Devojki fala vi. Točno taka, ako se prekine porodilno i počnes so nova rabota, te sleduva do kraj 50% porodilno da si zimas. E Sega vaka, na 29ti .12 dadov otkaz(tamu popolniv se za prekine na porodilno, i otkaz) , bese dogovoreno ist den da me prijavat od novata rabota. Da nemam prekin e voopsto. Taka i mislev deka e. Ustvari vcera se angaziravme, i izleze deka me prijavile duri na 02.12.Toa e problem. E Sega probavme da se sredi, rekoa ke bide ok, ama ke vidam so ke se desi. Dali ke uspeeme ne znam, ke vi pisam. Inače nemase denes ni kaj mene porodilno
Сега само што и пишав на таа Ангела што сте пишале маил тука, викам чекам последни 10 дена за ноември секогаш земав прва група. Ми побара матичен и вика мора да пројде прво платата. И пишав дека земав веќе плата ај да видиме што ќе одговори. Мразам кога ми се цепка платата вака.