За последна исплата ќе се изначекам изгледа. А баш мислев нема да каснат бидејќи баш на 30 ноември ми завршува породилнито убаво го фаќа цел месец, нема што пресметки да прават.
На 02.12 поднесено, имам некој ден од октомври боледување, денеска ми пуштиле за октомври тие некоку дена... Баш се брзи. Сеа ќе видам за ноември кога ќе имам исплста.
Кај мене има денес за ноември и дефинитивно половината од октомври не ми е исплатена. Кај да се обратам?
Директно во фондот, трлефонски слушни се и објасни им, по матичен одма ќе те најдат, има број неколку страни поназаф
Девојки дали некоја знае како го земаат податокот за просечна плата? Ако гледаат по приливот колку ти бил на пример ако имаш задршки (рати) ќе рачунаат дека платата ти е помала? Или можеби бараат од фирмата да им даде пресметка колку ми е нето плата?
Se racuna toa sto na smetka ti legnuva,si zimaat oni podatok od ujp. Mene zadrskite za sindikat i osiguruvanje ne mi vlegoa vo porodilnoto
Zdravo da prasham dali mi sleduvat k15 znaci maj mesec na bolovanje zaminav septrmvri otvoriv porodilno ?
Te sleduva a i zavisi od gazdite jas minatata godina ne zedov bev na patoloska a sega sum na porodilno a ne ni ocekuvam deka ke mi pusti k15...
К15 ти следува без разлика дали си на породилно, патолошка или било какво боледување. Само да си вработена во фирмата мин 6 месеци во тековната година
понеделнички да очекуваме, најкасно до среда си велам. Минатиот месец јас на 17ми зедов, најрано, а инаку 21ви.. ајде ќе биде, па после ќе купуваме новогодишни тракатанции