Во Штип поднесоб во фондот за здравство, копија од извод на дете, копија трансакциска и оригинал боловање.
Јас завчера зедов за декември, ми каснеа едно 6-7 дена, им пишав меил рекоа ќе има до крајот на месецот. Така да понеделник може последната група ќе ја исплатат
Поднесовме во ноември, среќа маж ми прати маил и ни кажаа дека имало проблем. Па каква држава е ова ништо не функционира, ако не досаѓаш нема ни да те известат и ќе ти се поништи исплатата. Сега незнам ни дали ќе има време за да се корегира
Dali nekoj bil vo situacija da e na porodilno a da go primat na drugo rabotno mesto? Kakov e togas procesot? Dali celosnoo mi se ukinuva ili ?
Јас пред некој ден се префрлив, има опција да добиваш покрај платата и 50% породилно под услов да не се направи прекин
Дали имаш инфо отприлика кога ќе добиеме исплата? Дали ќе има неделава, претеруваат веќе, 4 месеци без денар со бебиња дома
Јас сум со отворено породилно од 01.12.2021 бебе родено 17.12.2021 документи доставив 10.01.2022 денеска имам исплата за 1 месец но гледам не е истата сума што ја зимав месечно како плата околу 600 денари е разлика помалку па незнам дали така треба