Значи, фирмата буквално нема никаква давачка према работникот се додека е на ,, породилно отсуство"? Или грешам?
Така, значи нема никаков проблем газдата. Инаку ова е,за тие што се на неопределено вработени? Или не важи за тие што имаат некој чудни договори на определено ,,за кој секој месец автоматски ке им се обновува договорот" ? Прашувам за една пријателка, која е вработена, со некој чуден договор кој мене не ми е јасен ,,дека договорот секој месец автоматски ке се обновува"
Услов е да има 6 месеци непрекинат стаж до датумот на отворање на породилното, без разлика дали е на определено или неопределено.
Треба да има најмалку 6 месеци непрекинат стаж до денот на отварање на породилно отсуство за да ја следува ( нормално да се платени придонесите).
Мајки, породилно отворено на 01.01.2022, документи поднесени на 02.02.2022, од прилика кога да очекувам исплата и каде да се обратам да не има некој проблем?
Ima li uste nekoj sto ne dobil isplata za Januari? Dali nekoj mozebi ima info od Angela koga bi bila sledna isplata?
И јас немам, само ја отварам темава да видам некој да не пишал инфо. Исто и јас земав на 21 ви минатиот месец. Полни колички чекаат
Исто и јас чекам последно.. Мене ми рече за 7 до 10 дена, минатиот понеделник и пишав. Ја на 10 земав.
Мајки мене ми пуштија последна исплата, ве поздравувам, останете ми добро, живи и здрави со најмилите ваши.