Девојки, освен на работа - сметководство или кај матична, знаете од каде можам да земам инфо до кој точен датум ми е породилното ( мислам дали во фонд преку мејл ќе ми дадат инфо?) ? Инаку немам за Јануари уште исплата.. само ми каснат по некој ден, не дај боже еден месец порано да пуштат...
јас само на отпусното од кај матичната го запамтив датумот до кога ми е, пред да го предадам документот во институцииве, случајно видов, инаку појма ќе немав, знам 270 дена се од отварање. И кај за мене Јануари еве има, за 10 дена на работаааа
Не ми пуштија никакво писмо (тоа што стига по пошта), ќе стигне некад @Lili4e јас ништо не видов, а и се тоа мм документи бркаше и сега ќе барам датуми, најверојатно кај матичната ќе ѕвонам, сметков. кај мене на раб.или на одмор или на боледување е,никако да ја добијам.. Инаку да леле летнаа, и ја уште ситно некој ден имам.. како ќе се почне не знам...
Одма ми одговори, да сум прашала во Битола. Овие Битола викаат прашај Скопје Ќе чекаме. Кога е наредна исплата ?
Maticniot ginekolog ke ti dade potvrda za otvoreno porodilno, plus ti treba i izvod od rodenite za deteto pa ke si gi odneses vo FZO
Tie dokumenti obicno treba na rabota pa oni sreduvaat so FZO ama jas samo gi odnesov zatoa sto od rabota ne se bas brzi
Ginekologot ti otvara porodilno (barem kaj mene) od koga izlegov od bolnica so otpusnata lista, sto pobrzo sredis pobrzo ke ti isplatat ama jas cekav 3 nedeli za izvod za bebusot