1.Извештај од матичен гинеколог за отворено породилно 2.Копија од извод за бебчето 3.Копија од трансакциска сметка 4. И овој образецот што го прикачив
Здраво женски да прашам, вака прв пат сум на породилно поточно на 03.03 ми заврши породилното е сега прашањето ми е со исплатата како иде последна коха би тррбала да очекувам бидејќи не сум ни следела како пуштале пошто ја се породив 7 јуни а земав исплата у септември затоа прашувам
Исто и мене ме интересира за последна исплата,јас се породив на 02 јуни и породилното ми зсврши на 26 февруари
Во март треба да Ви биде исплатено и последното породилно. Не би требало да ви доцнат, јас немам такво искуство со првото породилно, се ми беше исплатено на време.
Пресметката ја прават според работни часови (доколку го имаш решението за породилно ќе ти пишува колку ти е пресметан еден работен час) така да би ти исплатиле како 8 часа/1 работен ден.
Ima pusteno deneska citam vo grupata na fb porodilno no nema kaj mene I pisav na Angela da ocekuvam slednata nedela .ako nemas do Sega od ponedelnik