Па според одговорот погоре што и го дала на членката, би требало на 10ти да има исплата, ќе видиме, како и да е, срамота жива е да чекаме пари ко милостина да ни даваат пу јазк!
Јас од прв месец од кога сум на породилно, 8 месеци веќе, редовно земам, најкасно до 13ти во месецот. Е сеа кај мене во фирма увек има плата на 1ви, ако е 1ви неработен пред тоа пуштаат. Ама искрено не знам дали е поврзано тоа или врска нема.
мислам дека е, пред да одам на породилно јас колешката ми кажа дека секогаш зимала редовно во првата група породилно, ама кај нас исто пуштаат или на 1ви или пред 1ви плата, еве ја зимам веќе три месеци исто редовно на 10ти
И јас чекам за март и април. Прошлата недела одговорот на ангела беше немаме инфо наредна недела. Ако некој добие нова информација кога би се исплатило за март нека пише ве молам.
Ќе си почекаме шо... И викам за март уште немам земено, ми вика ааа па многу ве научивме брзо да зимате, ние порано по 8 месеца сме чекале породилно
Нема ни кај мене. Тоа за после 10ти јас колку што ја разбрав членката е за април, а за март кога? догодина можеби
Леле кој глуп муабет ејјј извини што родивме и ни требаат пари да си ги издржуваме бебињата. Ова треба по вести и портали да се каже, не се со сите. Па уште и да се осеќаме привилегирани требало ако добиваме на време.
и мене на 03.03. ми заврши, за тие три дена треба да не исплатат, најверојатно утре или понеделник. На 07.06 си породена? Дека исто породилново @Anaroz1 браво, си имала среќа што за 10 дена ти пуштиле прва исплата, мене за околу 90 дена, тоа не да беше чекање, не знам, лудило @Andrejaaaaaa јас и ти последнава што ја чекаме нека ја пуштат и очи да не им видиме.. за март чевече уште да се чекало, ц ц