Mene posledna isplata mi e za maj mesec i seuste nema nisto ni juni,juli pa eve i za avgust treba da se zema. Nezz kade da se javam,so kogo da zboruvam do april mesec redovno zemav a sega nema nisto.
znam deka e rano, ama mozda nekako se pustile, od instucijata kaj sto rabotam zimaat plata do 2,ili 3. za tebe tincemajmunce mora da se javes ili vo firma ili nekade vo fondot da se vidi kaj e problemot, dali firmata ili te zabora vile, zasto ne se javes kaj toj zoran, go ima nekade brojot go pisa edna feminka,,pozz
Jas vise pocnav na rabota od 7 septemvri,a plata redovno pustaat.Go najdov brojot od toj zoran nekolku strani unazad koga ke se javam sto treba da prasam,da kazam samo ime,prezime,maticen br.????
da ime prezime maticen broj, i kade rabotis i kazi deka od juni nemas zemeno porodilno a deka sega veke si pocnala, i ke ti kaze kako sto,,barem za mene bese usluzliv,,
treba prvo da stigni resenieto pa da pocnat da isplakaar??? i za kolku vreme stiga resenieto od koga gi pustaat dokumentite?
Mene mi gi podnesoa dokumentite vo Juli i vednas mi isplatija za Juni i sekoj mesec do 12 vo mesecot mi pustaat za prethodniot
I kaj mene ima za avgust i da ne podrecam ama dobro terat.Na porodipno sum od srede juli, vo avgust na vreme mi pratija za denovite od juli i sega za avgust....se taka da bide za site nas :0
Нели на вести имаше најава дека редовно ќе исплаќале. Можда затоа. Да видиме до кога, секое чудо за 3 дена. Јас сум 9ти месец, затоа редовно ве читам, и така и сега пари не стигнуваат за сметки, тек па ако касни социјално со исплата.
Majki da ve prasam sekoj mesec mi isplakjaat 224 den pomalku. Dali i kaj vas e taka? Za 9 meseci ke bidat okolu 1800 denari pa zosto da im gi ostavam? Neznam dali da im pisam na toj mailot?