jas se javiv da prasam i mi kazaa deka se potrebni 14 dena za razgleduvanje na dokumentite resenie pustale za 14 dena i parite za nekolku dena potoa stignuvaat
Фала ви Мене вчера така ми кажаа, морало да се потпише лично прво решението, а јас не живеам на адресата по ЛК, во друг град сум и си викам додека дс го потпишам па да ми одобрат ќе се изначекам. Ама добро штом нема врска тоа, да се надевам од овој месец дека ќе има освежување на трс
Кога се собрани документите мора прво во фирма да ги однесам? Имаат нешто за заверување? Печат, потпис? Рег број? Или можам директно сама да ги однесам во фонд за побрзо?
Мислам дека можеш сама дека бе ти треба ништо од фирмс, оти мене од работа ми кажаа кои документи ми требаат и баш муабетот беше ако сакаш носи ги директ во фонд ако сакаш донеси ги па ние ќе ги однесеме.
Јас породилно отворив на 8ми март, документите ги поддадовме после 25март. Завчера имав прилив за март.
И јас на 8ми март го отворив, на 29ти април поднесов документи а денес добив исплата за март. Значи брзи се