И мене ми исплаќат околу 200 ден помалку и колку што знам на никој не им исплаќале точно колку што била платата
Eh mene okolu 1000 den.bas tie sto mi bea pokaceni( neli 4%lani)..mi rekoa deka vadat nekoj prosek i tie ne mi bile vkluceni. I navodno site treba da bidat isplateni do 15 ti vo mesecov.taka da drugata nedela da ocekuvame pari
Просек од последните 12, т.е. минимум 6 месеци, е износот за породилно. Кај мене па плус 7.000ден месечно ми пресметаа, заради исплатени бонуси/испратнина во тие 12 месеци
Se fino sto isplakaat prosek od plata,ama plata sto ni odela preku banka a ne na cel. Se cudev zosto drzavata ne gi brka ovie sto davaat samo duri i po edna tretina od platata na smetka a drugite na raka. Ete zosto.Za da isplakaat i tie pomalku porodilno. a navedno ne stimuliraat so 8000 z treto dete. Prostete na revoltov niz temava,za koj sama sum si kriva sto sme se nafatile na takvi uslovi,ama skoros ekade e taka. Pogore pisuva plata za septemvri. Abe i mene mi stigna ovoj mesec i od firma pari.So e rabotava?Sigurno po greska.
@irena.1 мислам дека се зафркаваше оти породилното си го вика плата и јас така,инаку ако ти пуштиле пари од фирма провери веднаш да не е некоја грешка,оти може ќе ти направат проблем со породилното или пак од фирма ќе направат корекција на плата
Браво супер пред продолжениот викенд,фала што пиша,кај мене уште нема а обично до кај 10 во месецот земам,од вторник ќе очекувам
Они имаат евиденција од мпин програмот за плата за дали ти плаќаат придонеси,а за да ти пуштат плата мора да платат присонеси,различни се пресметките за плата кога некој е на породилно и кога не е,има шифри кои се внесуваат,може и грешам ама најдобро прашај си во фирма
значи ке ме терате пак да проверувам јас вчера дента вадев пари.околу 11Ама порпдилно не.беа пуштиле.сега треба да проверувам
Така маче на породилно мислев од социјално. Породилниот надоместок зар нe е платат, јас плата го викам. Ја разбирам и галапче и нејзиниот револт, ама тоа е вработените сами се криви што се нафаќаат на тие услови, а од друга страна пак ако не прифатиш одма друг ќе прифати, па тоа ти е.
кај мене немс.ке си чекам јас од вторник..има време.уште сега ми се спастрени...на свадба,за поклон,за фустан..и оп отишла....здравје
Сега нешто не ми е јасно мене...јас од 21 септем останав на породилно,на 2 земам плата и земав само за 20 дена а другите во породилно ќе ми ги исплателе...е сега пример се породам на 26 .10 и кога да очекувам јас породилно? И што документи и каде треба да однесам ???
Другите ќе ти ги исплатат од фондот,откако ќе се породиш ќе однесеш боледување од кај матичната,извод на родени од бебе и копија од трансакциска сметка и лична карта во фирма и они ќе ти поднесат документи во фзом
Jas proveriv pred nekoj den i sto da vidam mi pustile pari za avgust i toa pola,da se javuvam utre da vidam sto e rabotava imam za zemanje uste avgust i septemvri.
Сакам да прашам, вчера ми ги поднеле документите од фирма за трудничк за колку време да очекувам а фирмата пушти плата на 10ти месецов, а од 28 август сум на боледување..?
Pa a pa ako e se vo red so dokumentite bi trebalo kraj na mesecov da ti ufrlat. Inace jas samo sto si izvadiv paricki za septemvri