Поднесов документи на 24.06....кога да очекувам породилно? По колку време пуштаат? Породилното ми е отворено на 03.05.
Zdravo, bi sakala da ve prasam dali znaete, dokolku si prijaven 6 meseci, a prethodno ne si bil vraboten, prosekot za porodilno se zema od platite za tie 6 meseci ili se zema prosek za 12 meseci?
Здраво девојки, дали знае некој што се случува ако имаш покачување на плата на работа додека си на породилно ? Дали и фондот има некоја можност да ја зголеми платата или цело време додека трае породилното земаш исто од почеток до крај? Кај нас има колективно зголемување на платите кое не е мало ама за жал изгледа ќе останам на истата плата уште неколку месеци
Износот на надоместокот за породилно боледување е просек од платата од последните 12 месеци пред да почне породилното.
Мајки,ако може некоја од вас што се разбира од исплата на породилно да ми пиши во лп да ја прашам нешто.....пошо за последниот месец од породилно не ми платија па не знам дали сум ја грешка или пари не ме следуваат...
А отприлика колку време трае исплатата? Повторно, да знам до кога да се надевам - и да нарачувам глупости.
Кога поднесе ти? Јас ќе одам утре конечно излезе изводот. Со првото кога бев бевме поделени во групи јас секогаш земав на почеток и тоа брзо одеше. Сега изгледа е хаос. Баш сподели
Крај на јуни негде, ама после ова членките што ми пишаа ич не се надевам дека ќе биде рано, стварно е хаос... чим стигне одма ќе пишам.