Мене ми стига на различна дата овие два месеци....баш денес се изненадив кога видов дека е стигнато породилното....
Jas podnesov pocetokot na mesecov, mi stigna i resenie ama iskreno ne veruvam da imam vednas isplata, kaj mene treba da e za juni.
Da zavisi za koj grad. Vo podracnite sluzbi na nivo na pomali opstini mnogu pobrzo gi izgotvuvaat resenijata.
Јас земав породилно 9 месеци, почнав на работа месец дена, па ми стигна решение, така да врска нема. Исто така нема врска на која банка сте.
Баш ме чуди сето ова.....по некоја логика треба решение па исплата...барем кај мене беше така...ама во нашава држава се е можно...само мене изгледа не ми извршија исплата без решение.
Мене од работа ми поднесоа крај на јуни док, на 1ви јули имав исплата за претходните месеци, и завчера за јуни, така да би требало и тебе да те исплатат скоро. И немам никакво решение добиено.
Пред 2 дена почнаа со исплата за јуни. Не знам дали има групи, но мислам дека се е измешано. Некогаш ми пуштаат на 10ти, некогаш после 20ти.