Dali poslednata isplata od porodilno( otkoga ke vi zavrsi porodilnoto) ste ja dobivale kako do sega ili sekogas kasnat ?
Некоја членка спомна дека поднела овој месец и овој месец добила Да се надеваме и ние едит:еве @Калатеа била
Да ве прашам вас поупатените. Со оглед дека ќе отворам породилно порано, а не на терминот, кога се носат документите. Дали на денот кога ќе се породам, или пак на денот кога ќе го отворам? И како тој месец се регулира во однос на плаќање?
Јас го отворив порано, документите ги однесов на работа откако се породив, на боледувањето стои датата од кога си на породилно не таа на која што си се породила.
Откако ќе се породиш на работа се носи изводот од матичната книга на родени на бебето ...а во фондот мислам откако ќе помини платата и придонесите за тековниот месец на пораѓај. Така нешто беше. Кај мене пример зедовме плата на 20ти а јас ги однесов документите на 24ти.
После 15ч. кај мене стига од банката известување , ќе чекам , колку убави попусти има периодов а они вака
Kaj mene nema . Ne znam dali ima vrska koga sme si pustile mpin presmetka do ujp pa spored toa da isplakaat ...
Ако носиш сама, a подобро дека побрзо средуваат. Потврдата од матичен гинеколог за породилното, оригинал, извод од бебе, трансакциска и образецот нивни. Мислам дека тоа беше.