Од која општина чекаш? Ја се изначекав 3 месеци можеби. И го праќав пак сопругот да провери што е работата. Не поврзале нешто со трансакциската и му дале лист да го носам во банка. После тоа за 2 недели имав исплата. За првото ни лист ми дадоа, ни ништо а ете за второ проблем некој.
Имаше објавено на Министерството на фејсбук кои денови ќе се исплаќа еднократната, по презимиња во 2 групи беше мислам.
На банкарство.мк имаше објавено дека средства за детска заштита ќе се исплаќаат вчера и денес според првата буква од презимето. Вчера за презимиња до Љ, денес од М до Ш. Не знам дали во оваа детска заштита спаѓа и еднократната за новородени или е нешто друго, ама зашто гледам вчера сте зеле дел, претпоставувам тоа е Да не му стигна на некој уплата денес (за второ дете)?
Исто за второ чекав и јас. Па јави се во општина, јас се јавив културно и фино ми кажаа дека средства се одобрени, само чекаат да се пуштат налозите. Тука имаше пречка, затоа чекав повеќе од 3 месеци
Јас во општина немам услов за аплицирање, само во социјално ми останува да однесам документи за еднократно од 5000 ден?
Фала Дали има некој што поднел околу средина на јули, а исто мунисплатиле завчера? Прашувам за да знам дали е нешто до мојот поднесок/сметка па да проверам во мтсп да не има некој проблем :/