За општина Центар каде се поднесуваат документи за еднократната од 5000 од социјалното? И што точно документи? Инаку, општина Центар си има посебни услови за стекнување на помошта од општината ( резидентност во центср на двајцата родители од мин 2 години, така нешто беше, го читав правилникот од 2019), така што видов дека не ги исполнуваме условите, ќе чекаме само на овие од социјалното.
Незнам дали важи за двајцата родители. Јас сум 5 год. А мм 1 год. Се води на мојата адреса во центар. Му ги примија документите.
Па тогаш ќе пуштиме ќе пробаме... Каде се поднесуваат за општина Центар, а каде за социјалното? Погоре некој ми пиша општински се поднесувале и тие
Дали секоја општина дава еднократна помош или пак ако нема од општината, дали се бара од град Скопје? И каде точно и што поднесувате?
Има еднократна помош од Министерство за труд и социјална политика, постојат неколку канцеларии за различни општини во Скопје. Исто така и некои општини даваат но не сите. Град Скопје не дава.
Мене породилното ми е отворено од почеток на јули, се породив крај на јули. Деновиве ќе подавам документи, ме интересира сама ќе ги поднесувам, кога да очекувам исплата, и дали наеднаш за јули и август? Или како оди?