кај мене во фирма секогаш пуштаат плата пред први, или најкасно на 1ви, ја зимам породилно еве 8 месеци секогаш кога ќе почнат со исплата, а тоа е најчесто на 10 ти, еднаш само пуштија накај 15ти мислам се паѓаше нешто викенд или празник
не можам да трврдам, пред да идам на породилно јас , колешка ми кажа дека е така она беше исто на породило и ме рече секогаш зимала кога ќе почнеле со исплата, јас сум веќе 8 месеци на поородилно и кај мене е така, само што они на различни датуми почнуваат со исплата, а може и е стварно преголема коинциденција
Најверојатно коинциденција. Еве минатите 20м, поминав едно цело породилно и од второто уште една исплата за август следниот месец. Немало правило за исплаќањето, сум земала на 10, 14 па и 28.
Чудно и кај мене секогаш еве 8 месеци на окулу 10ти сум земала. Овој пат закаснија еден ден, и еднаш за празник..
Ќе ви кажам за некој ден дали има врска со плата. Еве вчера пуштив плата у фирма, ќе видиме кога ќе стигне породилно. Обично до 15ти имам
Девојки ќе Може ли да ми пишете што точно документи треба за помош и каде се поднесува и дали лично или може некој друг? Која е процедура за чекање
Дали има некоја мајка од Гази Баба што имала поднесено за второ дете? Мене денес ми имаат пуштено 5.000 само тоа од општината што е за секое новородено бебе,а тие 20.000 што ги пуштаат за второ дете посебно ги пуштаат или? Тие од кај ги пушаат од социјално или?