Да се самоцитирам. Плата пуштив на 8ми, денес ми пуштија породилно. Изминатите месеци сум пуштала порано плата и имало породилно 10-15ти. Така да, има нешто поврзано
Здраво. Јас поднесов документи прошлата недела, ми кажаа за 2 недели ќе имам исплата за јули. Ме интересира како ги водат исплатите, има врска како пушта плата фирмата, категории нешто или?
Категории јок. За платата можам јас да споделам, не знам дали е некое правило. И во погорните мислења пишав, ако пуштам плата околу први или пред први, породилно ми пуштаат меѓу првите, од 10ти до 15ти максимум во месецот. Најчесто докај 13ти земав. Овој месец пуштив плата на 8ми, породилно добив на 18ти.
Ти не си за да ти пуштат породилно Те гледам во темата последно што купивме, одма пичкаш. Те тераат да штедиш малку вака Jk, не ме тепај одма Ќе пуштат денес
Se e vo red,da . I resenie dobiv, vo podracna ne bile odobreni od rakovoditel,ponedelnik gi odobrija i sega cekam isplata. Katastrofa se.
Немам зборови И мене не ми дадоа првиот месец бидејќи не ми беа во ред документите ама никој не ме ни извести. И си чекав цел месец, мислев каснат. После ми исплатија наредниот месец две породилна.
Ќе трошам уште овој месец и после ќе си ќутам. Официјално од денеска домаќинка Договорени бевме со мм породилното е само за бебе. Ја опремив до година и пол со гардероба и обувки. Од иден месец гасам инста