Јас чекам за прво дете, рекоа до крај на август ќе има ама ништо уште.. поднесов 1ви август. Од општина дојде од социјално нема.
Девојки за паричен надоместок како оди процедурата? Ко ќе го отвориме породилното и ќе го однесиме на работа после тоа тие го носат во фзо и не треба дополнителни документи? Ми рекоа дека ако е доставено на работа тие го носат фзо и само да појдам во фзо доколку ми каснат со исплата. Јас го отворив на 21.07. Кога треба да ми исплатат?
Zdravo mamicki Edno prasanje, bev na patoloska do 24.08 od 25.08 mi pocna trudnickoto, ama mi kazaa deka se otvara so otpusnoto koga ke se porodam. Isplatata od fond ke mi bide od 25.08 kako sto ke mi bide otvoreno ili od denta koga ke se porodam
Од кога ти е отворено породилното? Ти беше крај на јули ко што ме држи памет Јас баш сабајле прашував кога да очекувам прва исплата зошто отворено ми е породилното на 1 август. Одговорот беше од ко ќе земат кај мене во фирма плата, јас 10 дена после нив од прилика би требало да земам породилно. Ај баш кажи дали кај тебе ќе биде така
Da, tocno e ova so platata. Vo slucaj da ne isplatat javete se da ne ima nekoj problem so dokumentite
Феминки здраво! На 07.08.2022 ми е отворено породилното па според ваши искуства кога би требало да стигне прва плата? Имам слушнато дека касни секогаш првата па да ве прашам.