Колку чекавте од поднесувањето на докуметите до првата исплата? ЈАс од 1 октомври сум на трудничко, пред недела дена ми поднесоа документи од работа, а ми рекоа за 2 месеци да чекам пари. Многу е тоа.
Кај мене од работа околу 1.март ги однесоа, првите пари од породилно ги добив на 19.03. Би требало наредниот месец да имаш пари.
Јас драги мои да се пофалам завршив со породилното! Ма да мора да ги пофалам, последните неколку пати беа страшно редовни! До толку што ќе ми фали. Сепак, мислам дека играше удел што имав позната таму.
a k15 dava gazdata kaj sto rabotis taka? prasuvam za edna drugarka bidejki minatata godina im pusti i im gi zema parite, a sega procitav deka kazna zatvor za takvo delo kje ima... pa me interesira koga ste na porodilno k15 koj pusta?
K-15 dava gazda,firma,kompanija,kako sakas nareci gi,direktno na transakciska smetka. Da,i jas znam za slucaj isplateni K15 duri devojkata bese na porodilno,pa koga se vrati na rabotaa i gi zemaa nazad,bidejki vo megjuvreme nemase na koj nacin da i gi povratat parite. Od lani e nesto smenet zakonot,no,ne znam vo koj del(kazni zatvor i slicno).
Јас се породив на 3.10, пари за прв пат ми имаа пуштено на 25.11. Сега чекам за ноември, дај боже порано да пуштат.
Женски да ве известам да си ги проверите сметките за чудо денес пуштија породилно за ноември(добро што денес работат)
Mislam deka nema sansi tolku mnogu da ti kasnat,pogotovo ako si vo dr.institucija.sigurno ima nekakov problem.javi se vo socijalnoto i prasaj si.sega bar se redovni