Пред две недели се јавив во фонд ми рекоа докуметите се доставени на 3.09 во текот на месецот да очекувам исплата. Бидејќи немав, решив денес да се јавам пак. Тој ми рече дека документите се доставени пред 4 дена. И сега? Кое е точно?
Zdravo na site Novopechena majka sum, veke zemav prva isplata za avgust pochetok na septemvri. Me interesira bidejki ne mozam da ukopcham, kako funkcionira metodot na isplata od fzo, dali sekogash na istiot datum vo mesecot, dali zavisi od isplata na plata od firma ili sl? Kaj nas vo firma pushtaat plata kraj na mesec. Seushte mi nemaat pushteno od fzo za mesec septemvri.. Blagodaram odnapred i pozdrav
Исллата на породилно од фзо нема никаква врска со фирмата каде работите. Мислам дека никоја немаме земено за септември, рано е. После 10ти очекувај. Кај мене еве 5 месеци од 12-14ти во месецот се пуштени парите. А за тоа кој им е редоследот на пуштање средства, никој не им знае. Најверојатно пуштаат прво пензии,па социјални, па тек ние сме во некоја група.
Аууу јас пак отворам апликација да се уверам дали сигурна е нотификацијата. Предпразнично ова бравоооо! Ако, убаво ни дојде @V.N. различно секој месец. Овој пат за септември мислам најрано пуштија. Минатиот околу 15ти имаше кај мене.
Јас зедов за неколку дена во август. За септември не. Мислев заедно ќе исплатат. Не знам дали овој месец ќе пуштат пак или со нареден месец да чекам.