Јас на породилно од 20 септ сум.минатата недела ми пуштија за тие 10 дена од септ,во средата за октомври во петокоц за ноември лелее леле не очекував
Сеуште нема за ноември! Некако многу закаснаа овој месец. Имате вие земено? И Можеби не е прашање за во оваа тема, но по колку време ја исплаќаат еднократната помош од социјално за прво дете?
И кај мене за ноември нема,прв пат толку ми доцни,а еднократната помош е 5000 ден и веднаш ми ја исплатија
Знам дека е 5000,ми стигна решение дека ми е одобрена, пред 2 недели некаде, но пари нема сеуште. А за породилново ми е чудно зошто земав до 12ти,13ти најкасно претходните 3 месеци, а сега предновогодишно каснење нешто изгледа има
јас пак мислев само мене ме заборавиле.и кај мене нема.една група и пуштија на 12.за нас се надевам до пон.вторник ке има.ако нема е тогаш ке звонам...
Здраво Мамички, Ве читам редовно, ама прв пат пишувам. И јас сум без породилно овој месец инаку на 11ти земав редовно секој месец. Има некоја бројче да пише па да се јавиме да видиме каде е проблемот. Фала ви.
А тоа решението нели се носеше во банка нешто па после банката бара од министерство, или сум се помешала. Инаку и кај мене нема заноември, незнам што е работава никогаш волку не ми каснеле.
Не не. Од социјално си носат документи, односно твојата трансакциона сметка во банка, а од како ке стигни решението, значи се е во ред, парите ти се одобрени и треба да ти ги исплатат. Барем јас така знам И мене ми каснеа со породилното за ноември, ама проверете си зошто вчера имаа пуштено. Колку што прочитав во соба за трудници, мајки и деца, имало некоја системска грешка, па наводно до петок ке било секаде исплатено.
Kaj mene uste nema,sabajle proveriv nema.... more ovaj mesec go preteraja. deka praznici idat i deka treba na decata da mu se kupat pokloni, da ne ja potrosime vo eden den,zatoa kasnat
zenski jas od 16 noemvri sum na porodilno koga treba da mi ispratat da ne znajte ?dosega nemam zemeno
Колку земаш плата на картичка толку и пордилно ќе земаш @marijaleon очекувај овој месец ќе ти пуштат и за останатите денови од ноември и за декември отприлика после 15 барем кај мене беше брзо....на породилно останав 20 септ а се породив 4ноември во декември три пати пари ми пуштија
Знaчи сегa сo нoвиoв систем, немa прилив кoгa и фирмaтa земa плaтa, туку некoј ден пoсле 15ти oд следниoт месец?
Па јас земав плата од 1-5 ти а минатиот мес на 12 имав породилно значи на сите тоа време им пуштаат од 12 докај 17