Да бидам искрена прв пат сум воопшто на некакво боледување подолго од две недели... И овие чуда со упати, конзилијарни мислења и шуткање натаму наваму секој месец... Крш било... ММ се испомалтретира Вака бар нека пуштаат на време (а и ако не, ќе испадне ко да сум штедела кога ќе ги пуштат одеднаш) само читам на многу им доцнат со месеци, ваљда некомплетна документација или предмети на чекање дур дојде на ред
И мене не ми е стигната последната исплата за породилно од септември. Дали дека е тоа крајна. Да не има некој информација зошто уште не исплаќаат?.
Изгледа на сите крајните исплати ги каснат. Јас ќе чекам уште денеска, утре ќе им пишам или ќе звонам.
Дали според тоа кога ми стасала првата исплата, цело време да очекувам тогаш во месецот? Прв пат земав 26.10,следна исплата на 25ти од секој месец ќе ми е?
На 08.03 го отворив породилното, а на решението кое ми стаса пишува дека трае до 02.12, нели треба да ни е до 08.12? Дали на 03.12 треба да се вратам на работа или да реагирам дека 5 дена ми имаат скратено?
270 дена трае породилното, така да добро ти е пресметано. Да на 03.12 треба да се вратиш на работа освен ако не земеш одмор, боледување или неплатено породилно.
Zdravo mamicki Porodilnoto mi pocnuva od 25.08,prethodno bev na patoloska Bidejki vcera mi e boleduvanjeto dostaveno vo fond, dali znaete kako odi isplatata? Se isplakaat od avgust do sega ili postepeno cepkaat?
Здраво Marii Не го знам одговорот на твоето прашање за жал... Но јас имам прашање до тебе. Бидејќи си била на патолошка па сега си преминала на породилно боледување, ме интересира сега каква е постапката дали треба да се отвори породилното порано 45дена како што некои пишуваат? Јас сум на патолошка но сум 6ти месец бремена... Па кај и да е ќе летнат месеците па да знам како е сега. Ти благодарам однапред