Од ништо од наведеното, најверојатно. Парите фондот ги пушта најверојатно по некој нивни редослед, нема врска фирми,банки и сл. Јас се понадевав дека бар за викендов ќе ми се израдува сметката ама ништо нема сеуште. Едит: требаше да се пожалам изгледа Пуштено боледување за октомври.
За кој месец ви пуштија породилно? Мене малку ме чуди, до 28 септември бев на одмор и дали ми пуштиле за тие неколку дена до крај на септември... Пишува фонд за здравство. Клексаните ми ги исплатија па не верувам да е тоа. За октомври да пуштиле е премалку сумата... Прв пат треба да ми исплатат породилно така да немам поим...
Октомври. Штом ти е прва исплата, да не ти пуштиле само за тие денови од септември? Секако посебно ќе ги пуштат
Nezavisno e od pushtanjeto na plata vo firma, ne se vodat spored toa. Prvo mislam deka isplakjaat penzii, pa socijalno, pa posle toa porodilno. No, sepak nema nekoj red, nekogas se isplaka okolu 10ti, a nekogas i na kraj na mesec. Obichno e isto vreme kako i prvata isplata, barem toa zabelezav kaj mene okolu 10ti, 11ti
За тие неколку дена се од септември. До 28ми септември треба да се исплатат од фирма а за 29 и 30ти од фонд.
Zdravo Dami , Imame eden problem pa ako moze sovet od licno iskustvo Porodena 15ti okt , vrabotena vo firmata od Fevruari odjavuvaat na 3.11 .. Dogovor na opredeleno so aneksi za prodolzuvanje ama TOA nisto ne vazi neli , Advokatot vika Deka sega ni trudnicko nema da me sledi Drug vika ke ides vo socijalno ke se sredi Ve molam ako ima nekoj slicno iskustvo nekoj sovet Fala Vi
Не смее да ја одјават за време породилно мислам дека, освен ако фирмата не се затвара, стечај или сл. Ова проверете го, дебели се казните за ова, не ми се верува да ризикуваат. А и зошто би ја одјавиле кога државата го покрива 100% поридилното, фирмата буквално нема никаков трошок 9м. Ако ја одјавиле навистина тогаш не знам како би се решило. Покрај социјално прашајте и во трудова.
Јас колку што знам на породилно не смеат да те одјават зашто уствари фирмата нема врска со тоа. И онака си на товар на фондот
Firmata ke se zatvara toa da , ama ne vo skoro vreme Problemot e vsusnost vo toa Deka dogovorite ni se na opredeleno I tuka se veke zastiteni I advokat prasan I se za toa imaat podpolno pravo da odjavuvaat .. odnosno I odkako ke se porodis ( za ova prasano vo fond ) ako te odjavat veke nisto nemozes da napravis tuku spagjas pod drzavata neli .. e sega advokative vikaat ama sea ni trudnicko veke ke nemozes da zemes Taka da toa mi bese prasanjeto slicno iskustvo nekoj Dali navistina se ostanuva bez nadomest na trudnicko
Мислам дека те следува породилно иако ти завршил договорот и те одјавиле, бидејќи ти до почетокот на породилното си го исполнила условот за него. На моја пријателка и се случи истото додека беше на породилно, фирмата затвори но таа си остана на породилно до крај.
Na 3.11 odjavena a otvoreno trudnicko od 09.09 porodena na 15tioktomvri I sega koj advokat I da go prasamistoto go vika 99 % nema da zemam trudnicko od drzavata
И јас мислам нема да ти следува за жал. А зошто не ти кажале дека ќе те одјават? Безобразни се, си можела ден пред да те одјават да отвориш, секако тие нема да имаа никаков трошок, а ти ќе си земаше породилно од државата. Идиоти, толку имам да кажам.