На комерцијална Да не те разочарувам, но за денес веќе е доцна да пуштат, а ако е до банката би требало до петок да ти легнат на сметка.
Zdravo. Sakav da ve prasam dali ima nacin kako da zemam porodilno, mi pocna 6stiot mesec ama ne mi zavrsi bidejki gi rodev moite bliznaci vo 29 nedeli ili predvremeno, sum rabotil vo ista firma i eden mesec porano ama ne me prijavija, dali moze da me prijavat sega so dogovor od juni??
Ako ne mozam da zemam Porodilno dali mi sledi nesto. Sum rabotel i 3 meseci i pol vo druga firma vo tekot na godinata. Dali za decata ima nekakva pomoz bidejki se bliznaci?
Zdravo. Sakav da ve prasam nesto. Jas moite bliznaci gi rodev predvreme taka sto polniv 5 meseci i 17 dena na rabota a decata mi ostana vo inkubator. Dali mozam da zemam platen nadomestok so potvrdata sto ke go zemam koga ke mi izleguvaat decata od OINT. Prasuvam taka zasto zakonot veli otsustvo zaradi ragane i majcinstvo a jas majcinstvoto ke go pocnam so doaganeto na decata doma..Ima takov nacin???
Има ли уште некоја што не добила исплата за ноември? На кој маил им пишувате за информации? На info@fzo.org.mk или има посебен за породилно?
Доаѓа тоа време од месецот и сите ја посетуваат темата да видат да не пуштиле случајно кај некого. Да не треба да се почне со пцуење случајно по држава, институции, некој по улица пошто не ни е ден. Шала на страна, кажувајте кога ќе има. Чекаме за пелени
ako otvori porodilno a uste ne si porodena toj period fondot te plaka ili firmata i kolkava e isplatat?
Фондот, но првата исплата ќе ти биде дури откако ќе се породиш. Тогаш ќе добиеш исплата и за тој период, износот е како за породилно.