Da, od ponedelnikot se sluchilo ova a tek vchera vecherta iskochilo vo javnost... kjutenkata, katastrofa!
Pred 16 h posledno oficijalno izvestuvanje od FZO... I da sredat ne veruvam deka ke ima denes, najrano negde naredna nedela. Ama kako shto trgnalo i toa e znak prashalnik. Ne ochekuvajte denes, ono daj boze da ima i da se sredi situacijata shto pobrzo. ФЗОРСМ: Сајбер нападот со кој се справува Фондот се случува непосредно пред планираната миграција на системската инфраструктура. Анализите на експертските тимови покажуваат дека нема излевање на податоци надвор од базите на Фондот. Техничките тимови приоритет даваат на најбрзо можно враќање во функција на системот за исплата на плати на здравствените работници, како и за другите форми на исплата односно боледувањата, породилното и рефундациите. Во интерес на транспаретно и прецизно информирање на јавноста, во најбрз можен рок, и штом се утврдат повеќе информации, Фондот навремено ќе информира.
Дали само мене ми паѓа на памет дека го измислија нападов за да одложат исплата Не сум фан на теории на заговор ама веќе ништо не ме чуди
Може не е за овде прашањево ама ај да си прашам.. Боледување за дете во траење од 3 недели исто се исплаќа преку фонд или фирмата го плаќа? Првите 10 дена од јануари ми се породилно останатиот дел боледување, да не чекам денес ништо?
Па не дека не е можно, ама во случајов мислам стварно се нападнати, зошто проблемот е од понеделникот, ако не и порано, а они се обидоа да го прикријат. Моиве од работа во понеделникот носеа документи и неофицијално им кажале дека е паднат системот. Јас минатиот четврток се јавував зошто чекам исплата за клексани и на тие телефоните каде секогаш фино и без проблем ми давале инфо до каде е исплатата, овој пат добив дрско дека им е блокиран системот за клексани и да си чекам пари на сметка
И мене. Тешко на тие што живеат со таа една плата. Ова не зборувам само за породилното, ниедно болењдување не се исплаќа, а колку што разбрав проблем имало и со пријава за здравствено
Леле и јас чекам 50 клексани, 10000ки фукнав а којзнае кога ќе вратам бар дел. За срамота! Среќа им реков на најблиските за мекици сите пелени да ми купуваат, иначе ќе го кркав месецов. Се ова е поради ситуацијата со дечкото што почина, да си го покријат газот, убедена сум дека е така.