@Anika55 Kako sto kaza @Tiny Love druga e pozadinata. Kakov sajber napad kakve p***e materine. Pod istraga se zasto pravele dubari na veliko so boleduvanjata. Vo noemvri drmaa po maticnive ginekolozi za boleduvanjata, im pisea kazni ko od sala. Na mojata maticna i pisaa kazna zasto mi davala upat da ispitam tsh. Trebalo da mi dade upat za vo interno pa od tamu da dadele upat za vo laboratorija,a jas na strogo miruvanje. Znam deka samo boleduvanjata im gi proveruvaa, nisto drugo. Ke go zataskaat pa posle ke objavat sreden e sistemot.
Леле што зборите, хаос држава со системи од хаос по хаос... Разочарување.... Прв пат си ги испланирав пред време парите и ништо,а не се само пелени, витамини и АД, зима е, ЕВН гази - месецов 10к имаме, храната за нас гази ама ај тоа скратено е се, гориво и Др сметки башка.... Среќа што не е ова единствен приход, а и вакс се потврдувам дека заштеда каква таква мора да се има. Ако имате инфо кога ќе пуштат, споделете
Имам блиски што работат во здравство и нели не може да земат плати ради ова со фондот, нив им рекле до нареден петок да не очекуваат плати, најрано на 20ти би земале, така што ако тие толку чекаат тек за нас како ќе биде
И јас чекам за клексани сеуште нема,јас мислам не е заради дечкото чекаат пари од евро обврзницата немаат пари за тоа.
Јас за клексани не побарав, а исто и еднократна од општината не добив... Да пише некој до таа Ангела, последниве три месеца еднаш ме пуштиле на време????
А зошто не побара? Од општина имаш рок 3м, исто и од социјално. За клексаните имаш рок за поднесување 2г.
За општинското беше услов двајцата да сме со иста лична а се уште не сме поради имотниот, а за клексани не ни сакав да се замарам зошто сестра ми имаше аплицирано пред мн години (да не кажам скоро 10 год), не и се рефундираа никогаш. Ќе пише утре некој до таа Ангела? Мене не ми има вратено, иначе ќе пишам јас
Корекција од општина мислам до крајот на календарската година. Бар кај нас во Аеродром знам подолг е рокот. За од МТСП е толку 3месеци.
Мора да било некоја грешка, ама можела да се јави да праша. Ако не се поминати 2г поднеси си. Мислам дека мора да има некоја причина за да не рефундираат. Па не се мали парите да им ги оставиме. Не се исплати може за 5 клексани, ама јас имам 50. Е Ангела не ја знам која е да и пишам.
Со фркава во фонд стојат неисплатени и веќе започнатите боледувања или само новите? Има некоја земено породилно изминатава недела?
Летово се породив царски, ама нит фискални имам нит слично, што се вика одма решив да не потегнувам, а и немав многу, 10 парчиња купивме,што на сите трошоци не се осети Ангела е вработена во фондот, комуницираме со неа за инфо околу исплатите. Јас и имав пишано, не ми врати, ако сака некој нека и пише да видиме до кај се со системот AngelaB@fzo.org.mk
Od minatiot ponedelnik navaka ne se izvrsheni nikakvi isplati, bez razlika na stari ili novo otpochnati boleduvanje, pochnuvajki od plati na zdravstevni rabotnici i bilo kakov tip na boleduvanja. Ke se pocheka nekoja nedela ochigledno, ono daj boze shto pobrzo da se sredi
Дали се нормални? Колку време им треба да го решат проблемот? Дали се свесни дека постојат фамилии што им зависат сметки,пелени,ад и други работи од таа плата? Фала богу јас имам ама некои други не . Како што се неспособни и како што е ќоро и сакато набутано јас мислам дека тешко ќе земеме плата овој месец. Ама ајде да видиме дали ќе изненадат.
Да требаше да се исплатат тие што седат дома, експресно ќе се решеше проблемот. Вака, кој не врти. Ќе переме на чешма тетра пелени.