Денес видов. Обично кога ќе почнат на форумов да кажуваат дека земале јас земам после една недела, ама еве сега многу порано.
Zema po 20-30 denari,jas taka koga proveruvav dali imam ili nemam porodilno na sekoe proveruvanje mi falese po nekoj denar.Taka da svativ deka zemaat pari.Samo ne sum sigurna kolku tocno okolu 20-30 denari e mislam.
Na net proveruvaj si elektronski. Ne zemaat, samo ako proveruvas kreditna na bankomat zemaat, mislam deka po 15 ili 10 den od ptoverka. A onie 30 den sto gi pisa gi zemaat na ime manipulativen trosok. Za bilo kakvo koristenje na karticata gi racunaat na mesecno nivo.
Имав проблем со личната карта неможев да ја извадам и уште немам поднесено документи за прво дете а сега до 22 ке поминат 3месеци дали некој знае дали е ограничено времето за поднесување
mama89 а просек од 6 месеци или онолку колку си вработена ,јас сум на пола раб време, па еден месец невработена, па 8 месеци до терминот сум постојано без прекин вработена
Епа мила тие 8 мес колку плата земаш толку ќе ти биде породилното пример јас 3 мес земав 9000 плата па 7 мес 10500 и сега земам 10200 породилно
па тоа би било прекрасно, значи погрешно ми кажаа дека ќе се пресметува просек и пред прекинот , а тогаш бев пријавена на пола работно време, и многу ми го паѓаше просекот. Ајде ќе видиме па ќе има частенка