Moze li nekoj da mi kaze kade se nosat dokumenti za isplata na patolosko boleduvanje i koi dokumenti e potrebno da gi odnesam i dali fotokopija ili original ?
Обично зимав на 15-16-17 во месецот породилно, за јануари уште немам. И пишав на Ангела, рече дури следната недела… Дали некој друг што зима овој период веќе добил за јануари? Стварно ја претераа, сметки за два месеци ми се собраа, сега пола пари ќе отидат на тоа. И дали и февруарската исплата ќе касни?
Јас околу 11ти земав и еве уште немам земено за јануари...а последна исплата ми е ова..ексик да биди.
И јас обично околу 18ти или 19ти земав, но сеуште немам за јануари. Последна исплата од породилното треба да ми биде. Ваков безобразлук никаде нема. Сакале зголемен наталитет. Да не треба брзи кредити да се подигнуваат за пелени и АД. Идиоти
И јас немам земено последна исплата за јануари нит па боловање , звонев сега да прашам кога планираат да пуштат ми вика немаме увид!!! Дно држава
Мајки, пишете и на Ангела за информација (за јануарското породилно) затоа што јас си чекав, и испадна дека имало грешка во пресметката од работа. Прашајте си, за да не чекате за џабе. Тие нема да ја контактираат фирмата, ниту вас. Зошто би ја контактирале, нема потреба. Сега додека се корегира и добијам исплата ќе си чекам до април…
Немам зборови за да опишам колку сум гневна, како и сите ние претпоставувам. И пишав еве и на Ангела, мизерија да молиш за твои пари. Дури и да има грешка во документи имаат обврска да не известат, тоа им е работа, хиени!
Девојката или жената според тоа што читам и тука и на фб групата одговара на сите што и пишале. Кој знае колку мејлови дневно добива. Тоа е многу повеќе него што можам да кажам за мнозинството вработени во државните институции. Со мене секогаш била коректна.
Јас добив и за јануари, траеше цели 24ч породилното. Оставив за кредит и картица да повлечат и толку. Со тоа што овој пат отидов и купув пелени и влажни, се за бебе и оставив во Сити мол 10 000ки и сега сум беспари ама битно бебе ми е подмирено, за нас и за бато тато од плата и така. Срамота, за наши пари што цел живот прво се плаќа здравство и пензиско да молиме, ама тоа е. Појди до фонд, мора да има некоја грешка, не може да немаш, јас декември породена и за декември и за јануари имам земено. Сега пратив маж за клексани да провери зошто немам уште, на почеток на јануари е поднесено.
Здраво мајки, Дали знаете кога ќе започнат или дали се започнати со исплата на породилно за февруари?
Само јас уште си чекам . И пишав на таа Ангела, одобрени биле налозите, исплата за 7-10 дена . До тогаш на воздух ќе живееме. Само се надевам тоа налозите значеше и за Јануари и за Февруари дека ќе пуштат. Бар да фатиме ред. А да и за клексани само јас сум во заборавените. Поднесено од 09.01, уште чекало потпис кај раководител. Овие ја претераа значи. Не е хумано вакви доцнење
И кај мене имаше грешка па ја контактираа мојата фирмата. Сепак искочи дека грешката била кај нив а не кај фирмата. Како и да е муабетот ми е дека ги известуваат фирмите.
Не ги известуваат. Имав своја фирма додека бев на породилно и никој не не извести ни нас како фирма ни нашето сметководство. Пратиле некое писмо лично до мене шо ми стигна после 4 месеци