Оди во темата за патолошка бременост таму ќе го најдеш бројот. И во оваа тема враќај неколку страни наназад ќе најдеш мислам број.
Не е темата за тоа не знам дали има воопшто, ама исплаќале вчера и клексани. Во јануари направено решение добив вчера, од скоро 7500 ми имаат вратено околу 5000ден, живи смешки. За фраксипаринот помалку, за клексанот повеќе.
Прашав, рекоа дека набавната била поголема за клексанот а помала за фрексипаринот и затоа. Битно исплатија, друго налет.
Мене демек решението за породилното ми е во процес, ама во фонд не ми рекоа зошто ја нема последната исплата од патолошка. Прашав, ама не ми одговори, рече чекај. Има некој искуство, дали сите пари ќе ги исплатат наеднаш?
Последната исплата за патолошка ја исплаќаат заедно со првата исплата од породилното. Така било во законот.
Mene ne me isplatija taka. Prvo mi stigna patoloskata a posle porodilno. Ama jas koristev odmor do poroduvanjeto, mozebi zatoa.
Kako mozam da dojdam do kontkat do taa Angela so ja spomnuvate so vi dava nekakvi informacii dali mozi kontakt nekoj da mi dade ?
Кога ќе почнеме да кукаме за породилно Како ми дојдоа наеднаш породилно, клексани, се маме заебав, се потрошив, ко куче од ланец пуштено сум. А месецов роденден имам на големото и Велигден, ваљда фер ќе бидат да пуштат а?
Заради проблеми со неисплатени придонеси од фирма, последната исплата на породилно не ми е стигната. Проблемот е решен денес. Дали има некоја со слично искуство и после колку време исплатиле од фонд?
Јас секогаш во прва група земав, денес гледам немам, ваљда зошто последно породилно е за март... Па ќе си почекам....