Знам дека така се смета мајка, осигурана сум била на 18 000 последни 12 месеци, на минималец, толку и ми следува породилното нели, е сега има пуштено плус 4 илјади, да се за февруар не се, бидејќи се само 4 дена, а мене дневницата не ми е 1 000 денари Затоа и не можам да дешифрирам баш сумава Прашањево ми е, со покачување на минималецот (20 200 колку беше од месецов) да не пуштаат и породилното плус на тие што се на минимално? Ќе си дознаам следен месец ваљда
Доколку си имала и приход по основ на К15, 13та плата , одреден бонус и слично и тие влегуваат во пресметката. Затоа може да е повисока сумата на породилното.
Не се зимаат дополнителните во пресметка. Ако е така сите ќе земавме поголемо породилно, особено оние кои зимаат повеќе од минималниот износ и бонуси.
Денес ми стигна последното породилно . Конечно ќе фатам ред на работа, не вака чекај ги дебиливе Се одјавувам за среќа од темава
Кај мене е секој месец различна платата, па мислев и тоа е влезено. Сега баш направив пресметка, бидејќи немам решение. Точно, само приходите по основ плата се вклучени.
Ситни разлики се појавуваат зошто они ја делат платата со максимум број на работни саати па множат со фактички и тука се губи одреден износ.
Се земаат ако се платени придонеси. Мене ми влегоа во минатото породилно, ама секоја сума бонус е платена со сите давачки, со цел данок.
Плаќаат и кај мене персоналец и на к15 и на бонуси. Не влегува во пресметка на просекот. Едит: Освен ако платата не е варијабилна по учинок. Во тој случај влегува. Јас зборувам за к15 и бонус вон платата.
Нема ни кај мене а обично ми преврлаа секој 12ти 13 ти во месецот може пак снемаа пари па ќе лажат системот го хакнат