Значи стварно се безобразни потоа ќе пишуваат и изјавуваат како не треба да има револт кон нив и тн тн
Нема горна граница, на колку си осигуран толку ти исплаќаат. Познавам мајка која зима породилно 72000ден колку платата.
@see.emily.play Има горна граница - 4 просечни месечни плати. Ако е просечната месечна 33 000, тогаш максималната ќе биде 132 000.
Има горна граница, а тоа е 4 месечни плати. Познавам мајки кои имаат плата над овие 4 месечни плати па породилното им е фактички скратено
Jas nemam za fevruari taka da od vtornik tri isplati treba da cekam ke se napunam so pari koj e kako mene ako do togas preziveam bez pari
Леле на едни едно на други друго значи секој си кажува што си сака во здравствоно наше.Јас мислам дека од понеделник ќе треба породилно за април да ни пуштат а не за март.
Zdravo, me interesira ako nekoj moze da mi odgovori, kolku vreme se ceka od otvaranje na patoloska do prva isplata? Dali e poveke od mesec dena kasnenje ako e se vo red so dokumentite?
Алал да им е на тие мајки. Не знам што треба да се работи во државава за таа плата а и прв пат слушам дека има горна граница.
Го претераа да ти кажам да ни се живи и здрави маживе да може да преживееме за децава да се купи некоја пелена Немат памет одамна така им чини да прават
Секогаш имало граница и тоа порано понеповолно мислам беше. Ако се сеќавам добро беше фиксно и тоа максимум 30 илјади ако добро се сеќавам, па после го направија 4 просечни плати.
Се надевам дека следната недела ќе не израдуваат со две исплати ова нема смисла, за празници без пари не оставија.