Ако си на боледување мора да ти го продолжува додека не заврши договорот. Доколку ти го прекине ќе си тужиш и ќе добиеш во твоја корист.
Па вајда тие што не земавме сме во следна група околу 25 мај се надевам. Стварно некад е напињање ова со породилново. Ај уште овој месец нека исплатат и со тоа да завршам
Dali za da se otvori porodilno treba da se ima neprekinat staz od 6 posledni meseci? Bremena sum a momentalno neprijavena. Ke gledam da bidam poslednite 6 meseci prijavena za da zemam porodilno. Dali moze da se prijavam i odma da otvoram patoloska bremenost ?
Мислам за да отвориш било какво боледување или породилно потребно е да имаш 6 месеци непрекинат стаж.
Не можеш. Како што ти кажаа погоре, за да отворип било какво боледување ти треба 6м непрекинат стаж. И осигурај се што побрзо за да фатиш породилно, а не да рачунаш 6м до самиот термин затоа што бебушите знаат и порано да излезат
Феминки колку месеци назад се земаат во просек плати за породилно, 6 или 12 а колку ако се остане на патолошка
И мене ова ме интересира иако мислам дека 6 месеци. Кај мене немаше влијание тоа што бев на патолошка врз породилното.
Ако си до 12 месеци пријавена се зема просек од последните 6 а ако си повеќе од 12 месеци се зема од последните 12 просек
Незнам ни јас Имав само еден работен ден во април за кој ме исплатија од работа, ама кога ќемја додам и таа сума на оваа што ми ја пуштија денес пак фалат пари. Не се толку колку што земав породилно
Zdravo dali nekoj denes imase isplata od fondot bidejki mene mi rekoa imalo tehnocki problem vo sektorot za finansii