Zdravo dali nekoj denes imase isplata od fondot bidejki mene mi rekoa imalo tehnocki problem vo sektorot za finansii ako te isplatile tebe denes zasto mene mi rekoa deka ima tehnicki problem so sektor za finansii
Поима немам ни дека имале проблем ни дали го решиле. Битно денес легна породилното. Вајда утре и кај вас
Kaj mene ne e porodilno tuku maligno boleduvanje ama jas mislam deka toa nema vrska kakvo boleduvanje e
Дали некој знае, ако се породам на 1ви јуни дали ќе ми се пресметува и јунската плата при пресметка на породилното? Имав големо накачување од јануари и секој нов пресметан месец во породилното ми значи многу.
Грешка си. Колку што знам трба да има бар еден работен ден во тој месец за кој фирмата исплатила. Мене ми влезе во просек иако имав исплата за еден работен ден. А сигурна сум зошто јануари имавме големо покачување и без него значително помала ќе ми беше исплатата.
Јас прашав во фонд, така ми одговорија. Зошто исплатата за тој месец е од следниот, а исплатата за породилно ја прават божем уште од тој месец. Јас фатив само 1м со покачување, само 250ден поголемо породилно имам, а во меѓувреме на моиве уште еднаш им покачија и сега јас во октомври ќе земам доста поголема плата, ама до тогаш ќе свирам со породилното скоро минималец.
Очигледно ни они сами не знаат што прават. Еве ти кажувам кај мене математиката е таа со вклучена новата плата. Секако калкулирав и тоа што ми исплаќаат никако не може да е поинаку освен да е вклучена и новиот износ на плата од Јануари при пресметка на просекот, а реално фирма ми исплати само за еден работен ден.
@AngelOfArh isti primer sum I jas kako Ano. Imase zgolemuvanje kaj mene od 1vi juli a jas koristev odmor od 1vi juli do 15ti (prethodno bev na boleduvanje 2 nedeli) I Sega me isplakaat po novata presmetka za plata, zemam so povisuvanje.
Да дефинитивно не знаат што совети даваат. Сега кога ќе размислам и мене не може до толку покачена плата породилнк да ми дадат од само еден месец покачување. Ајде ќе се издржи уште 4м, да видам и јас аир асално од покачување.