Ај тука да прашам. Парична помош за првородено, од општина Гази Баба, за колку време исплаќаат и кој исплаќа? Фондот или општината? Малата 4 месеци ќе напраи уште немаат абер.
Zdr decki vaka znaci ednokratnata promos se isplati a najkasno za mesec Idol...najverovatno treba da se povrzes so brojce od socijalno vo banka
Се поднесува во општината ама во одделот за социјална работа(министерство за труд и социјала).Тие ги исплаќаат парите. Додека општина Гази Баба не исплатува за прво родено дете.
Исплаќаат, сигурна сум. Веќе имаат исплатено на неколку пријатели-соседи, а и веќе ми издадоа потврда од општина Гази Баба за оваа намена. Муабетот ми беше само временскиот период на чекање.
Manuela proveri dali ti e vo red dokumentacijata...a I moze pokasno ke ti stasat jas zemam vo stopanska ti?
Ок тогаш моја грешка ,моето искуство е од пред две години.Тогаш општината не исплаќаше само центарот за социјална работа.Чекав околу два месеци,тие ми дадоа потврда која ја носев во банка па после пак имаше нешто назад кај нив не се сеќавам добро.