Здраво, да прашам некој ако се разбира во ова, дознав дека сум бремена пак, од како ќе ми помине породилноно со првото дете, 4 месеци остануват до следниот пораѓај, е ако тие 4 месеци ги одам на работа ќе ме следува ли пак породилно, бидејќи скоро ќе ми помине со првото дете.
Што е многу е многу значи!!!! Претеризам до немај каде!! Памет дали имаат не знам што да кажам. Ја прашувам Ангела прееска и ми вика за 04 месец ќе си почекаш сеуште?! Па ало бре задутре е 1ви јуни од што да живееме од воздух ли само!!! Да си се пожалам и тука да ми олесни малку де
Решение добив денес со дата 22.05, за колку време да очекувам исплата? По решение од 11.04 сум на породилно. Дали сега ќе ми исплатат за остстокот од Април и за Мај? Исто не ми е јасно за сумата. Мислев фиксна сума дека се зема, а уствари е на саат. Како се сметаат месечно саати, 160 или варираат?
Мајки. Документите за породилно дали ги испрака фирмата или како оди? Породилното од матичниот го однесовме во фирма но во фондот ми рекоа дека изводот,отпусната листа и трансакциска сметка да ги однесам и нив во фирма бидејки фирмата е Скопска каде што работам но не работам во Скопје и да не се испомешале документите ми рекоа од фирма да пуштат се. Дали тие би ми посредиле или како?
Друг некој што не земал за април породилно има? И пишувам на Ангела и ми вика трезорот не работи не се знае ништо?! Ќе ги запалам мајке ми
Не може да не работи трезорот! Ако беше така државата требаше до сега целосно да е блокирана, ни плати ни ништо! П.с и ништо не ме ни чуди, можеби и нема пари државата, па така се вадат.
Мене денес во 4 ипол ми пристигна прилив за половина април.Породилното ми е од 12 април, практично пола плата.
А како им е пресметковен период знае некој/а? Од 1ви до 1ви или? Пошо на женами и заврши породилното на 11 или на 13 Мај.. Ме интересираше, колку би зела за Мај..