Следен месец уште од 5ти ќе почнам да ги хејтам па белки на време ќе пуштат. Срамота и греота е ова. Пуштиле денес, добро е, 15ти, ко што ми кажаа може и до 20ти да нема ме фати веќе блага паника.
Да продолжам да ги хејтам и денес нема кај мене, наместо убаво да си се поздравевме со фондот на последна ја утнаа
Мене претпоследна исплата ми е, значи за мај уште не ми пратиле, кај земаме скапани плати уште да каснат Најдоцна до 16ти ми исплаќале, ама ко што го гледам часов, изгубив надеж за денес
Kako odi so isplata na porodilno? Treba prvo resenie da mi stigne pa posle da ocekuvam isplata? Ili firmata treba da pusti plata? Jas od 21 Maj sum na porodilno.
Како се смета породилното не сфаќам. Сумата на работен час се множи со бројот на работни часови во месецот така? Мај има 23, работни денови, значи 184 саати? Ако е ваква математиката помалку ми имаат исплатено.
Не рачунаат така. Мене секој месец исто ми исплаќаат, дали месецот имал 28 или 31 ден небитно, секој месец земам иста сума. Од друга страна имавме и покачувања и тоа не влегува во пресметката.
Баш ќе видам следен месец колку ќе земам. Април почнав нешто порано од средина на месец да земам породилно, Мај ми беше прв целосен месец.
Две исплати имам до сега, иста сума се без разлика на деновите бо месецот, ама помалку имам околу 1.500 денари во споредба со платата што ја земам. Знам дека имаат некоја поинаква пресметка ама не ја знам точната математика.
Исто секој месец земам без разлика колку денови има. Кај мене е просек на платите од 12 месеци. Со тоа што ради различен бонус и секоја плата ми е различна ама просекот е тој.
Кај мене е малку повисоко породилното од платата што ја земав. Пред да се породам ми дадоа бонус уште една плата како поддршка за бебето и ми го минаа на сметка, очигледно тој ми го качи просекот.