Ке се изначекаш! Не е до фондот, до работодавецот е! Кога ке ти пуштат плата сосе придонеси исплатени, после 7/8 дена чекај го последното породилно! Истото и се дешава и на женами. Сеуште плата нема ниту од работа земено! А сигурен сум дека ниту ти немаш од работа плата земено!
Не знам дали прашањево за тука е сма да си прашам Како оди исплатата на боледување во тек на бременост? Стигна решение дека фондот треба да ми исплаќа боледување ама еве за мај сеуште денар немам земено. Дали има некој со сличен случај како мене и дали има земено исплата на боледување за мај?
Jas od 21 Maj sum na porodilno. Resenie seuste ne mi stigna. Na 21 Juni mi pistija za Maj. Nema pravila i kako ke im tekne taka isplakaat.
здраво девојки, дали може да ми објасните колку просек месеци се рачунаат наназад за исплата на породилно? Исто така, кои документи се поднесуваат за да се почне исплатата? Ви благодарам
Само што прашав во фондот, бидејќи и јас имам за исплата неколку денови од мај и ми рекоа утре, задутре да очекувам исплата. Документите од фирма ми ги доставиле на 20.06 и за тоа малце покасно е исплатата. Колку порано се достават документите за месецот што треба да биде исплатен толку побрзо е исплатата за тој месец.