Да мм, секретарот му дал тоа што требало, и ги поднесе (со 1примерок од боледувањето од матичната и копија од трансакциска да)
Може преку профилот на ЕИД услуги или УЈП како и да беше. Ми отвори опција за внесување податоци ама на крај ме одби.
Зависи од плата кога пушта фирмата, така ми кажаа мене кога прашував. Јас земам на 10 плата а породилно обично од 17-20, мада сега последново очекувам да го каснат.
прв извод мора таму инаку за породилно таа мајчина книшка документ од испуст и од докторот матичен мислам и мм ги однесе во фонд од работс ниш не зема
Ова лотарија е стварно, минатиот месец со прва исплата добив месецот пред тоа со последна група, денес еве немам...се надевам ќе пуштат утре
Незнам како ги прават групите. Мене почнаа да ми исплаќаат одма првиот ден кога почнуваат со исплата и така терам секој месец. Ако не пуштат првиот ден, вториот обавезно. До сега не ми закасниле
Па веќе не знам, ама ми пуштаа 3 ден откако почнуваа со исплата околу 13, 14ти а сега веќе нема ред, еднаш земав на 10ти, еднаш на 25ти