Секогаш сум земала во првата група , сега прв пат не, а за вторава уште нема...20 ти веќе ???некој да не се јавил да праша?
Еее сега имаа...проверив на нет сметката...а прееска во 16.30 немаше и тоа на банкомат бев , зар во 17 пуштиле??ахх сакав нешто да си купам ..
Дека сеуште не сум земала породилно за јануари му звонам на тој Зоран(од овде го најдов бројот) Типот арогантен,немал денес време за мене.Не ни сакаше да слушне зошто звонам.О Боже па тоа му е работа
Мамички дали може некој детално да ми ја каже процедурата за отварање на породилно? Кои документи точно требаат, дали се оди прво кај гинеколог, па кај работодавецот итн? И за колку време отприлика ви стигна првиот прилив откако останавте на породилно?
Znaci Koga ke se porodis pa go prijavuvas deteto posto Sega e taka pa mu Vadis izvodi I od Kaj ginekolog zemam fotokopija od majcina kniska I tamu ti go davaat porodilnoto se od Koga do Koga vazi gi nosis so izvodot Kaj Knigovoditel toj gi sreduva I gi dava vo socijalno za cetiri dena imas resenie jas vo noemvri se porodiv dekemvri zedov
Јас сама си бркав работа оти ако го чекав газдата да ми ги поднесе документите ке се изначекав ама ако твојот газда е на место не е грешка и него да му ги дадеш значи ти треба извод од бебето од гениколог потврда он знае каква таа е од кога ти е отворено трудничкото до кога си породена оти ке ти пуштат пари и за тие денови од кога ти е отворено трудничкото до кога си породена јас земав за 18дена од кога ми беше отворено до поаѓај и башка за цел месец копија од трансакциона сметка јас вие документи ги поднесов во социјалното тоа беше ноември во декември ми ги исплатија сите пари
jas se porodiv vo dekemvri a od noemvri go otvoriv porodilnoto i go pustiv na rabota potoa od kako se porodiv podnesov baranje vo socijalno za tamu ti treba porodilno ,izvod od bebeto i fotokopija od transakcionata
Сега во март би требало да земеш јас се породив октомври земав во декември трудничко ако ти била нормална бременоста од кога ти е отворено трудничкото до пораѓај ги исплаќаат и тие пари и плус цел месец трудничко во твојот сличај за јануари провери си зошто јас кога проверив мислам од 8 до 10 сега не се сеќавам убаво имаше пари и после кога приверив кога пуштаат пари за сите мајки тоа ти е од 12 до 15 некогаш знаат и да каснат имав пари за цел месец
Е незнам дали е исто ти сепак провери си а кога ке пуштат ке си прочиташ тука кој прв провери пишува дали има пуштено
И кај мене има за чудо, минатиот месец на 16 ми имаа пуштено, ова сега за 8ми март да се почастеме хахах