Ај јас да прашам на кој бтој ги добивате во фонд за да се информирате за породилното?месец откако се поднесени, никакво инфо (а не па пари) ... можно е да фали нешто или слично отпосле откако се поднесени уредно документите?
Жени моето породилно е отворено 45 дена пред термин всушност 44 дена пред раѓање, документи до фирмата доставив пред една недела, дали во август можам да очекувам исплата и дали ги исплакаат сите месеци наназад?
Зошто мизерија, па мора да постои некаква процедура, на жими мајка кој дава... и во Германија се жалеа некои мајки големи биле процедурите.
Само што ќе се утепа човек чекајки на мм му рекоа по 2недели дојди за решение отиде по 3...ааа немаме интернет не е готово...така да баш интересно било ова со документи и чудава...
Малово имаше 2ипол месеци кога стигнаа парите, не рачунајте брзо да е. Нас решението ни се јавија да одиме да го земеме, ние го чекавме по пошта. Да не зборам што на нет немаат точно што е потребно од документи и жива гњаважа е. Ама реално дека требаат сите работи да се обезбедат, требаат.
Леле недајбоже да касни овој месец, одмор букиравме, ќе бидат овие долги 10 дена. Јас не знам како може најважната категорија, мајки на мали деца кои зависат од овие пари да ги зезаат вака, не ми е јасно. Мајко му стара кај што се е дупло поскапо, кај што бебе само по себе си е скапа ставка во буџет, уште они пари не даваат што сме ги двоеле секој месец од уста. Срамота!
Треба да ти стигне решение од Фондот. Од поднесувањето до првата исплата помалку од една недела чекав.