A da prasam nesto drugo neli koga ke legne plata odnosno pominuva niz UJP se prdolzuva i zdravstvenoto osiguruvanje? Sega fondot podmiruva se so se plata 100% i pridonesi taka? Zosto plata nemam seuste a osiguruvanjeto sega vo momentov koga proveriv mi e prodolzeno...
Да бидеме искрени сите работиме за плата и работиме... Јас на работа ако нешто згрешам и пролонгирам ќе бидам за истото казнета не само јас туку и фирмата. Затоа никогаш не доцнам. Е сега затоа секогаш ќе бидам саркастична и незадоволна кога ќе видам колку време траст паузите какво кафе се пие, како се ставаат печатите на документи што стојат на биро по недела дена, тоа се е полека полека ... па така утре 15 август а ние мајки кои сигурно имаат повеќе давачки него останатите 50 % од населениево. И да нема да оправдувам никој убаво пиша членкава државата не чини. Рибата од главата си смрди
И јас одговарам исто како тебе за несработен документ, тебе ќе те казни со 10% плата, јас одговарам законски и можам да одам во затвор за нерешен или решен предмет, паузи за кафиња познавам и такви во приватни фирми кои што прват, имам другарка која работи во приватна фирма и не беше појавена на работа со месеци во ковидот, демек од дома работеше, демек... Јас за ковидот останав дома нецели 2м, зошто мораше некој работата да ми ја работи. Не дека нема такви што забушаваат, има итекако, ама јас не сум таа и нема што да плаќам за другите. И јас зависам од ова породилно а еве нема уште, администрација сум, што дека сум, со 21000 ти да купиш пелени, храна и да се спремиш за одмор, ако не е мм тешко нас.
Здраво, сакам да прашам како се исплаќа породилното, бидејќи цела бременост бев на патолошка. Дали месеците од патолошка влегуваат во пресметка за тие 12месеци. Ви благодарам.
Јас му се јавив сабаљево, ми рекоја дека од денеска почнале со исплата и до петок сите родилки ќе биле исплатени. Живи били па видели, кај мене уште ништо нема.
Zdravo mamicki zeni kralici Da ne bideme beznadezni sepak mislam deka ke ne isplatat kolku i se da e neregularno vo drzavava se e jasno ama za nas nadezta e tuka
Не ми кренаа сабајле а така бев расположена да ги отерам у три лепе... ајде нека каже некоја дека има парички