Ау што ќе праиме сите залихи ги потрошивме како ќе живееме и така веќе три месеци немам никаква исплата
Епа исто и јас, последна плата на почеток на декември и на почеток на јануари ми исплатија нешто ситно 3-4000 што сум била на работа и до крај на фебруари ништо... сите пари на децата им ги потрошивме.
Не ми е јасно како може да се толку неспособни да си го организираат работниот процес да заради нечиј одмор илјадници мајки останат без пари од кои им зависи егзистенција сопствена и на бебињата. За факинг одмори бе?! Се помирив со причини нема пари, ама ради одмор, е стварно не ми е јасно...беда и дно. Уште еден месец и да се баталам од идиотиве.
А што има веза што се по одмори? Замени, одмени, трајни налози за тоа се. Светот да застане пошо Жане од фондот ќе се сонча 7 дена на прв крак. Среќа маж ми зема регуларно плата, инаку за кај сум. Безобразни се, еј.
Е јас "Жане" ја чекав за да го среди и потпише предметот, пошо другиве као неможеле,за да почнам да земам...а кога ќе земам здравје... Што велиш среќа мм што зема кога треба плата инаку ќе беше "весело"
И кога ќе ме прашаат Не ти се иде на работа... Ма не бре едвај чекам да одам на работа, едно што конечно ќе земам поголема плата, не џепарац, и тоа не којзнае колку поголема, ама пак не е минималец (пошто доцна го потпишаа колективниот и не земав покачена плата многу, 1м што се вика и породилното ми е колку непокачената плата) и плус кај нас плата доаѓа најдоцна до 5ти, ама најчесто е до 3ти. Уште само 1м, после ќе се живее полесно.
Им ѕвонев јас пак сабаљево, ми рекоја дека директорот си дал оставка, немало кој да ги подпиши документите и тешка работа дека ќе пуштат породилно до крајов на месецов. Катастрофа, ќе живееме од воздух
Во било која институција би требало да има две личности барем кои можат да потпишат финансиски документи, не ми е логично директорот дал оставка и чао пријатно, ама и се е можно тука.
Не можам да го разберам ова понашање, од ракав тресење информации. Зависи кој ќе крене на телефон па само се измислуваат работи.
Nemaat isprateno ni po banki za isplata ( informacija od prva raka) znaci I denes tesko,ustvari nema da ima. Jas ne veruvam ni do petok ako si dal ostavka direktorot. Sigurno ima uste nekoj ovlasten za potpis ama ima mnogu pravila I dokumenti za sreduvanje pa dodeka se potpise vtoriot ke pomine vreme. Daj Boze da gresam ama ne veruvam