Ke ima utre pocnati se so isplati toa e najvaznoto bidejki nervozite od sabajle bea deka ke nema ovoj mesec voopsto sto e nelogicno da bideme trpelivi
А замисли сега две одеднаш ни запукаат Може во некој друг свет Више не ни отварам сметка, и така ми стига нотификација кога ќе имам прилив па нека титка Ма да јас ко што зимам на 25ти за јули уште рано ми е
И кај мене има. Дека е безобразно е, ама тоа е. Се надевам последното нема да доцни многу оти ќе треба и на работа да одам и да спремам крштевка.
Мене ми се паѓа за 10 дена да земам во октомври, дека се враќам на 11ти септември. Ама тие да ти кажам во пари не ги рачунам зошто ќе земам најкасно до 5ти октомври веќе покачена плата и ќе се дише полесно.
Моето последно е ова што го доцнат Претходниот месец имав на 10ти, сега уште не, а башка што ќе ми е намалено заради не полн месец што треба да ми исплатат. А до плата има уште скоро еден месец
Јас одам во Фондот смена на директори имало исплати дури од понеделник па ќе одам чисто информативно да прашам од што ќе живеам и дали му е гајле ма тој директор за родилките!!!!!!! Нервен слом мислам дека ќе добијам од нервоза…….
Ова е стварно ненормално ќе чекаат следни породилни да ги потпише новиот директо ш ќе зима кој знае колкава плата арам да им се парите а ние со што ќе прерануваме бебињата ? и на тоа прашање одговор нема им кажав дека ако не ќе се отповикам на медиуми пошо е стварно ова играње со трпението наше гнаси гниди немормални
Навикни се на вакви ситуации, затоа што ова не е ништо ново, па повикувај се на кој сакаш. Плус, породилното го исплаќаат по групи, јас секогаш сум била меѓу првите т.е отпеилика неѓу 10-12 во месецот, но има родилки што земаат и на 26-27.
Не смееме да се навикнуваме поради тоа што не си бараме ништо затоа и не добиваме ништо на вееме и за се е ова вака не само за родилките
Ќе се надеваме инаку средбата во Фондот беше баш со новиот директор бидејќи бев упорна и не сакав да одам без одговор