Спецификацијата ми е готова и одобрена само нема кој да потпише да ми се пуштеле средства браво викам и сеа новиот директор додека се намести на фотељата па да види дали ќе му биде удобна ако не нова ќе донесете ќе помине месец дена ааа не вика за една недела највеќе ќе се пуштат браво реков со 0 ден на сметка дојди преживеј ти за една недела
Да се симна мораше и незнаеше првенствено да ми одговори јасно и прецизно на моето прашање бидејќи секако поим нема ни каде е поставен за директор битно директор ќе биде многу нормално и ќе зима илјадници евра плата а ние ќе се молиме за 20 илјади срамота. И заклучокот негов беше не сум јас виновен вчера дојдов викам добро со среќа нека ви е само ќе мора да извлечете поука да бидете по ажурни од претходниов пошо оставил се на пола и си отишол и сега ќе ве чекаме вас да се адаптирате на просторот и да добиеме исплати,вика ама тоа ќе биде за недела дена абе викам добро еве ти ги моите 500 ден од џеб и преживеј со нив додека ме исплатиш ајде пробај ова е најлесно да го кажете. Споменав дека ќе се отповикам на медиум и ме праша едно 717172 пати зошто со медиум па не се многу ете може од понеделник веќе ќе има исплати ќе се средело викам затоа што народот ќути трпи ќути трпи епа не се трпите веќе. И ова се се одвиваше на влез во Фондот најверојатно не му се свиѓа ни камцеларијата Ќе продолжам нема да застанам затоа што си ги познавам правата и тие се сегде познати само кок да ди ги бара нели…..
Групи не постојат во породилното туку како им дојде тоа е информација од жена што работи таѓу значи како стигаат спецификациите од подрачните служби они така си обработуваат и пуштаат налози и тоа е до подрачните ако навремено си ја работат работата ќе има редовна исплата затоа е еднаш така еднаш вака еднаш ќе земеш на 10ти пошо госпоѓата работела другиот месец не
Значи и да нема официјално групи сепак има некоја поделба. Јас секогаш во првите земав околу 10-12, другарка ми па секогаш земаше меѓу 25-27.
Ако се поднесат соодветни документи од сметководство од фирма до одреден датум ( не знам точно кој) се зема до 15ти. Ако се поднесат подоцна, во втора половина од месецот се зема. Тоа е разликата, групи нема.
Јас мислам дека игра улога и големината на породилното.. тие со помалце први зимаат тие со повеќе последни... Во право ли сум еве со тебе и другарка ти споредено?
Нема врска висината на боледувањето..Инаку еднаш документи се поднесуваат до фондот..Само они знаат како исплаќаат..Мизерија..
Така ми имаат кажано дека како кој си ја изработи работата и стигне во главниот фонд така пуштале ма незнам веќе како и да е се крајно БЕЗОБРАЗНИ!!!
Не мила тоа па најмалку има врска имам колешка од работа поточно шефица и земаше породилно 45000 ден бидејќи менаџирањето и е платено соленко мислам навистина предобра плата зема па зимаше на средина на месец пред мене се породи едно 6 7 месеци веќе е и на работа значи верувајте ништо нема врска освен да им се отиде да се лупнат од земја пошо никој ништо не работи е тоа е проблемот