има ли некој стручен овде да сподели како се пресметува колку изнесува породилното? Ми стигна пресметка по работен час, а колку работни часови во просек се земаат месечно, затоа што секој месец има различен број на работни денови?
Далеку од стручна сум но и јас кога прашав од каде сумата таа да е, ми рекоа нето сумите што сме ги земале во изминатата година се собираат и се делат на 12м (од таму ваделе просек, а колку е така немам поим)
Здраво дали има некоја уште да нема земено породилно...дали ке има овие дена да не имате некое инфо..иначе јас чекам прво на породилно сум од 26 јуни и уште нема кај мене.
Кај мене фирмата ги поддаде документите само незнам на кој датум. Ке почекам дали ке има овие дена до 1ви ако не ке се јавам да прашам. Се надевам нема да ме прескокнат овај месец.
Да почнеме на време? Мош па роденденски ќе ме изненадат пред продолжениот викенд, па ус мене да ќарите и вие.
Jas sum na porodilno od 04.07 i uste nemam denar zemeno...dokumentite gi odnesovme nekade okolu 25.07 se javiv vo fondot i dobiv info deka firmata treba da mi gi plati pridonesite za juli i avgust i sekoj mesec ponatamu za da zimam porodilno....a pa tie od firmata napravile cirkus,ne prefrlile site vraboteni od edna vo druga firma bez prekin vo staz i navodno pustile plata za juli vo petokot a jas denar nemam zemeno.... I sega nezz po koj da se deram veke,ama site zalihi na pari otidoa...greota bebusot