Posto ne mi se jasni isplative Jas otvoreno boleduvanje na 17.07 porodena na 27.07 a dokumenti podneseni nekade 21.08 ...sega Kako ke racunaat Oni za pari...Plata mi bese 20.000..
Од кога ти е отворено боледувањето од тој ден ти следува исплата. Кога ќе ти стигне решението ќе видиш во него има пресметано дневно по колку ти следува. Некои проценти вадат,појма немам како се рачуна. Во претходната бременост бев на патолошка од 5ти месец и не земав ист износ како платата бидејќи 4 месеци ни беше помала заради боледувањето. Сега само 2 недели имав боледување,па ќе видам како ќе пресметаат. Ни мене сеуште не ми е стигнато решението.
Ако сакам да го прекинам породилното и да се вратам на работа, како оди исплатата? Целосна плата и 50% породилно ? Како одат тие работи знае некоја?
Зависи каква ти е работата и колку сати си таму, плус колку тие далеку работата од дома и сл. Моето нема ни 4ри месеци.
Не е така. Рачунаат на колкав износ фирмата плаќа придонеси. Мене нето приливот ми беше скратен ради боледувања и не влезе во просекот, односно не ми го намали.
Зш така мислиш бе чупе? Нема врска, јас на време го земав последното и многу познавам што земаа на време Ајде малку надежно
Ми треба твојата позитивност, во понеделник треба да се појавам со 3 торти на работа, се враќам со роденденска прослава
Ми вршеше работа само 1 плус 1 мала кога бевме во старите канцеларии, сега сме на куп скоро 100 вработени и 3 нема да ми стасаат додуша, ама ми е гајле. Колешката ми вика напрај се наудрена, од петок до понеделник сите ќе заборават. Глупо ми е...