И мене исто ама нема и денеска. Тоа е ужас од држава сме, а и вработените во фзом не се за машала, им ѕвониш, кај едвај креваат па и односот им е катастрофа. Ама како што бев запалена си го добијаа и тоа салам.
Јас се јавив во Фондот и демек таа немала сеуште информација од сметководство за денес дали ќе има или ме исплата
Документите ми се поднесени пред 10тина дена, породена сум 15 август. Кога да очекувам исплата? Во декември? Пошто не ми е јасно зошто некои пишувате дека исплатено ви е, а други дека уште чекате? зар не стига кај сите исто?
Не пуштатат кај сите во ист ден. После 10 во месецот почнуваат и кој каква срека ке има. Јас на пример немам земено за Јули и Август сеуште
а од што зависи кај кого како пуштаат, кај нас на работа секој 5ти има плата, тогаш плаќаат и придонеси
Незнам мила да ти кажам од што зависи. Кај нас на први и порано некогаш пуштат плата па еве 2 месеци немам.
Zdravo devojki , na patoloska sum i plata treba da mi tece od fondot, vo fond dostaviv samo baranje , izvestaj od komisija , boleduvanje od maticen i transakciska, gi podnesov na 11 septemvri za boleduvanjeto od avgust , za kolku vreme pustaat isplata?