По закон се знае точно кои надоместоци се исплаќаат со персонален, бонусот не е еден од нив.Е сега доколку работодавачот го преиначи како друг вид надоместок кој оди со персонален, тогаш може.Само да не оди со придонеси, и ќе немаш проблем
Јас не ги разбирам шифрите, не знам што е што, ама знам дека добив к15 и не ми укинаа породилно. Дали е исто не знам.
Да, така се договорив како регрес ќе го исплатат само со персонален. Они сакаа со целосни придонеси. Фала ви на сите.
Кај мене редовно исплаќаат годишни бонуси за сите вработени, па и мене за време на двете породилна ми исплатија и не ми направи никаков проблем на исплатата на породилното.
Ima li uste nekoj koj ne zemal za oktomvri isplata,vo ponedelnikot se javiv imale sistemski zastoj dali imate info?
Gi dobiv ,mi vika vcera ste imale isplata ajde vikam okej proveruvam nemam i povtorno se javuvam mi reche denes, denes ke imas .Ne mi e jasno eve 8meseci kako pushtaat isplati .Inaku i jas od 15ti do 17ti sum zimala
Да се самоцитирам. Исплатено ми е и последното породилно и според сумата која ја пуштиле платени се само работните денови во тие две недели. Да не речам викенди, државен празник итн е скратена. Една добра сума на пари си задржале. Ама битно завршивме со тоа.
Првата исплата на породилно од прилика за колку време ја добивте од поднесување на документите? Моето породилно е отворено на 6.10, документите се поднесени околу 10-15.11, ме интересира исплатата колку касни и дали добивте за два месеци одеднаш?
И моите документи се поднесени 14.11 ,минатата недела се јавив ми кажаа оваа недела да очекувам исплата па ќе видиме.Јави се на броевите погоре што ги имаат оставено за да ти кажат точно
Два дена ѕвонам, не ми креваат... (може ми го блокирале бројот зашто ги напињав предходно за патолошка за исплата хаха)
Дали средствата од породилно подлежат на извршување? Дали може да се користат доколку си блокиран од извршител?